Opis
Aby wydobyć pełnię smaku z wina, powinno być ono odpowiednio napowietrzone. Profesjonalni somelierzy używają do tego specjalnych karafek tzw. dekantyzerów, do których przelewają trunek jednocześnie go utleniając. Podobnie działa aerator. W warunkach domowych nada się do tego idealnie.
Wystarczy postawić urządzenie na stojaku i wlewać przez nie wino. Trunek będzie filtrowany i wlewany do naczynia. Dzięki temu wino zostanie wystarczająco utlenione
Do zestawu dołączono elegancki stojak na stół, podstawkę do aeratora, etui chroniące przed kurzem i stoper do wina. Wszystko jest wykończone z najwyższą dbałością o szczegóły i zapakowane w eleganckie pudełko.
MOJA RADA:
Wino powinno się napowietrzyć na jak największej powierzchni, dlatego nie wystarczy pozostawienie otwartej butelki na chwilę przed podaniem. Po rozlaniu wina przez aerator zakręć jeszcze kieliszkiem.